• Головна
  • Новини
  • На Львівщині чоловіка засудили до п'яти років позбавлення волі за поширення пропаганди в російській соцмережі «Однокласники»

29.09.2024, 20:58

На Львівщині чоловіка засудили до п'яти років позбавлення волі за поширення пропаганди в російській соцмережі «Однокласники»

Червоноградський міський суд Львівської області виніс вирок чоловікові, який поширював пропагандистські дописи у забороненій в Україні російській соціальній мережі «Однокласники».


Суд призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з можливістю умовного звільнення через два роки, якщо обвинувачений не вчинить нових правопорушень.

Згідно з матеріалами справи, уродженець Славути Львівської області у період з 2019 до 2020 року активно публікував дописи, що пропагували комуністичний тоталітарний режим, використовуючи для доступу до забороненого в Україні додатку VPN-сервери. Дописи були доступні широкому колу користувачів.

Під час судового засідання обвинувачений повністю визнав свою вину та зазначив, що не знав про закон, який забороняє заходити у соцмережу «Однокласники». «У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати», — йдеться у вироку суду.

Зважаючи на обставини справи, суддя Червоноградського міського суду Неля Отчак визнала чоловіка винним у пропаганді тоталітарного режиму. Вирок передбачає п'ять років позбавлення волі, проте, якщо протягом двох років іспитового строку обвинувачений не вчинить нових кримінальних правопорушень, його буде звільнено від відбування основного покарання.

Після набрання вироком законної сили, ноутбук та мобільний телефон, які використовувалися для вчинення правопорушень, будуть конфісковані, а нагрудний значок з написом «Гвардия» — знищено.

Крім того, суд зобов'язав обвинуваченого компенсувати процесуальні витрати на залучення експертів, які складають 15 524,24 грн.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: