• Головна
  • Новини
  • На Львівщині через коронакризу закрилися 40% турфірм: втратили роботу 20 тисяч працівників

11.12.2020, 18:18

На Львівщині через коронакризу закрилися 40% турфірм: втратили роботу 20 тисяч працівників

а Львівщині від початку 2020 року кількість туристичних фірм зменшилася на 40%, а роботу втратили 20 тисяч людей, задіяних у туристичній галузі.

Як повідомляють "Варіанти", про це йдеться у проєкті Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, розробленій Львівською ОДА.

Так, станом на жовтень 2020 року в галузі туризму та курортів Львівської області офіційно працює понад 10 тисяч осіб із середньою заробітною платою 4,9 тисяч гривень. Натомість станом на 1 січня цього року офіційно працювали у туризмі близько 30 тисяч людей із середньою заробітною платою 5,9 тисяч гривень. Тож, загалом за 10 місяців цього року кількість працівників, задіяних у туристичній галузі області, скоротилася на 20 тисяч.

Крім цього, зазначається, що відповідно до показників економічного співробітництва та розвитку, міжнародний туризм "просів" на 80%, а кількість суб’єктів господарювання у галузі туризму на території Львівщини скоротилася на понад 40%.

Однак, як йдеться у програмі, попри коронавірус попит на подорожі залишається актуальним.

"Перед Львівщиною стоїть чітке завдання – адаптувати туристичні продукти області з урахуванням рекомендацій ВООЗ та МОЗ, напрацювати нові туристичні маршрути, сформулювати чіткий та ефективний план виходу з кризи та відновлення туристичної галузі Львівщини в цілому з урахуванням карантинних обмежень, спричинених коронавірусом SARS-CoV-2", – йдеться у документі.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: