• Головна
  • Новини
  • На Львівщині 7-річна дитина захворіла на епідемічний паротит

13.10.2024, 21:08

На Львівщині 7-річна дитина захворіла на епідемічний паротит

13 жовтня 2024 року на Львівщині зареєстровано випадок захворювання на епідемічний паротит, більш відомий як свинка, у 7-річної дитини.

Про це повідомила Яворівська районна державна адміністрація.

У райадміністрації не розкрили, в якій саме школі та населеному пункті це сталося, проте зазначили, що в навчальному закладі, де навчається дитина, вже проводяться необхідні протиепідемічні заходи.

Згідно з інформацією, дитина не була вакцинована проти епідпаротиту через відмову батьків. "Захворіла дитина 7-річного віку, не щеплена проти епідпаротиту через відмову батьків. У школі організовано протиепідемічні заходи та проводиться аналіз стану охоплення дітей щепленнями," – йдеться в повідомленні.

Епідемічний паротит є гострим висококонтагіозним інфекційним захворюванням, яке проявляється гарячкою, загальною інтоксикацією та ураженням слинних залоз, зокрема привушних залоз. Іноді захворювання може також вражати підшлункову залозу, щитовидну або паращитовидну залозу. На сьогодні епідемічний паротит залишається однією з найпоширеніших та найвразливіших інфекцій у світі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: