• Головна
  • Новини
  • На Луганщині ворог стягує техніку та будує оборонні споруди – Гайдай

18.09.2022, 10:39

На Луганщині ворог стягує техніку та будує оборонні споруди – Гайдай

На Луганщині росіяни будують оборонні споруди, через значні втрати під час відступу з Харківщини продовжують «виловлювати» чоловіків по вулицях.

Про це в Телеграм повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, скупчення техніки ворога люди спостерігають майже в усіх населених пунктах, що поблизу з адмінмежею до інших областей. Зокрема, у Троїцькому, Сватовому, Рубіжному, Попасній.

Навіть у вихідні в Луганську, Сорокиному, Довжанську, Ровеньках, Антрациті, Хрустальному та інших містах військові рф продовжують виловлювати чоловіків.

Через відсутність Інтернету місцеве населення майже не володіє поточною інформацією на фронті. Тому окупанти не втрачають можливості маніпулювати громадською думкою.

«Втім, при настільки значних втратах їм вдається лише приховати точну кількість загиблих. Переповнені лікарні і морги місцеві жителі бачать щодня. Так, під час відступу окупантів з Харківської області лише підрозділи 11-го армійського корпусу зі складу балтійського флоту збройних сил рф втратили понад 50 % особового складу та понад 200 одиниць військової техніки.

А 64-а окрема мотострілецька бригада східного військового округу – понад 90 % особового складу загиблими, пораненими, дезертирами та звільненими внаслідок відмови від участі у бойових діях.

Тому й їде нова, подекуди – не зовсім нова, техніка з росії і триває примусова мобілізація чоловіків Луганщини.»

Сергій Гайдай також повідомив, що українська авіація вдарила по 13 районах зосередження живої сили і техніки противника та 3 позиціях зенітних ракетних комплексів. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили п’ять БпЛА та один гелікоптер Ка-52 ворога.

Ракетні війська і артилерія завдали вогневого ураження по понад двохстах об’єктах противника. Серед них 12 пунктів управління, склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, артилерійські позиції і райони зосередження особового складу та військової техніки.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: