17.12.2021, 14:59

На Київщині жінка ременем задушила дворічну доньку

Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. За скоєне фігурантці загрожує до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Про це повідомили в поліції Києва.

Вчора, 16 грудня, до чергової частини Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення про те, що у приватному будинку на вулиці Совській жінка вбила свою доньку. На місце події негайно виїхали екіпажі патрульних поліцейських, слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь із судово-медичним експертом і бригада швидкої медичної допомоги.

За словами начальника Солом’янського управління поліції Івана Жука, прибувши на місце, поліцейські виявили в оселі жінку, а на ліжку мертвою дворічну дівчинку:

«Жінка сказала нам, що вирішила позбутися дитини, тож задушила її ременем. Провівши усі необхідні першочергові дії ми затримали фігурантку у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вона – мешканка столиці, 1997 року народження, яка раніше до кримінальної відповідальності не притягувалась».

За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив правопорушниці про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – вбивство малолітньої дитини, та направив клопотання до суду про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

«Із жінкою планується проведення судово-психіатричної експертизи, за результатами якої стане відомо, чи могла вона на момент вчинення інкримінованого їй правопорушення за своїм психічним станом усвідомлювати свої дії та керувати ними. Досудове розслідування триває», - додав полковник поліції.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: