• Головна
  • Новини
  • На Івано-Франківщині правоохоронці затримали групу шахраїв

14.10.2021, 15:45

На Івано-Франківщині правоохоронці затримали групу шахраїв

На Івано-Франківщині правоохоронці затримали групу шахраїв. За попередніми підрахунками, зловмисники виманили у потерпілих близько 100 тисяч гривень.

Фігурантів правоохоронці затримали після вчинення чергового злочину. Наразі вирішується питання повідомлення шахраям про підозри та обрання запобіжного заходу, - про це повідомив сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

13 жовтня, у ході раніше розпочатих кримінальних провадженнях за ч. 2, 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (йдеться про шахрайські дії), оперативники управління карного розшуку обласної поліції спільно з правоохоронцями Івано-Франківського районного управління поліції та патрульними поліцейськими затримали групу шахраїв. Йдеться про двох мешканців Львівської області, віком 34 та 37 років. Старший із чоловіків судимий за вчинення аналогічних злочинів.

Наразі в суді триває розгляд кримінальних проваджень за вчинення ним ряду злочинів на Тернопільщині.

Встановлено, що близько трьох місяців тому фігуранти приїхали до обласного центру з метою скоєння злочинів. Протягом вказаного періоду затримані на території Івано-Франківська вчинили ряд кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним заволодінням грошових коштів прикарпатців шляхом обману. Майже в усіх випадках потерпілі -люди похилого віку. Шахраї діяли за відомою схемою: підшукували номери телефонів майбутніх жертв, де в подальшому телефонували та представлялися поліцейськими. Опісля вимагали у заявників грошові кошти за начебто непритягнення до кримінальної відповідальності їх родичів. Аби врятували своїх близьких, потерпілі погоджувались та передавали гроші зловмисникам.

Вказану групу поліцейські затримали за «гарячими слідами», при в’їзді у м. Галич, після скоєння чергового злочину.

Під час огляду транспортного засобу, на якому рухались чоловіки, виявлено грошові кошти, мобільні телефони та інші речові докази. Старшого зловмисника слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання повідомлення про підозри та обрання запобіжних заходів обом фігурантам.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює окружна прокуратура Івано-Франківська.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: