• Головна
  • Новини
  • На Франківщині судитимуть агітатора "русского міра" та організаторку псевдореферендуму

01.03.2023, 15:16

На Франківщині судитимуть агітатора "русского міра" та організаторку псевдореферендуму

На Івано-Франківщині судитимуть агітатора "русского міра" та організаторку псевдореферендуму з Бердянська

Про це повідомляє управління СБ України в Івано-Франківській області.

Слідчі СБУ передали до суду обвинувальні акти на прихильників РФ з Івано-Франківська та Бердянська Запорізької області.

В управлінні детальніше розповіли про державних зрадників. Одним з колаборантів став франківчанин, який  агітував у соцмережі за "русскій мір". СБУ викрила його під час безпекових заходів щодо об’єктів критичної інфраструктури.

Зрадником виявився колишній радянський військовий, уродженець Росії, який в Україні живе від часу проголошення Незалежності. У своїх профілях чоловік поширював дописи на підтримку Володимира Путіна та бойовиків незаконних збройних формувань. За свої дії чоловік може загриміти до в'язниці на строк до 5 років, його майно також можуть конфіскувати. 

Ще однією зрадницею виявилась мешканка Бердянська, яка до окупації була громадською активісткою. вона очолила у своєму місті штаб руху "Ми вмєстє с Росієй". Як керівник штабу колаборантка допомагала окупантам налагоджувати доступ до російського телевізійного мовлення та активно займалася організацією незаконного референдуму.

На зображенні може бути: 2 людини, дорога та текст

"Від імені руху вона взяла участь у форумі, який прийняв резолюцію за приєднання Запорізької області до складу РФ. А на вулицях Бердянська було розміщено білборди з її фотографією та агітацією за росію від її імені. Безпосередньо під час псевдореферендуму фігурантка була головою комісії з охорони громадського порядку на одній з "виборчих дільниць" Бердянська", – додають у повідомленні. 

За участі озброєних російських вояків колаборантка ходила по квартирах місцевих жителів та чинила психологічний тиск, примушуючи їх до участі в незаконному голосуванні. Жінці загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: