• Головна
  • Новини
  • На Франківщині люди протестують проти будівництва свиноферми - перекривали дорогу

16.05.2021, 16:29

На Франківщині люди протестують проти будівництва свиноферми - перекривали дорогу

У селі Насташине Бурштинської громади люди перекривали автошлях "Мукачево — Івано- Франківськ — Львів". Таким способом селяни бойкотували будівництво свиноферми у їхній громаді

Про це пише Суспільне Карпати.

Приблизно 50 людей, жителів сіл Насташине і Конюшки, безперервно ходили пішохідним переходом. Вони частково перекрили рух на дорозі — іноді пропускали службовий транспорт, автобуси і автівки з маленькими дітьми.

Як дописав на сторінці Facebook народний депутат Ігор Фріс, люди виступають проти будівництва свинокомплексу.

Перекривали дорогу: на Франківщині люди протестують проти будівництва свиноферми

"І думка влади, що це декілька невдоволених, навряд є правильною. Підтверджую свою позицію, яка була, як рік, так і півтора назад — якщо громада не надасть згоду, причому, виражену офіційно на зборах, — моєї підтримки будівництво свинокомплексу не отримає в жодному випадку. І робочі місця тут ні до чого", — йдеться у дописі.

Правопорядок на місці забезпечували поліцейські блоку превенції, а також поліція діалогу.

Зараз рух транспорту на дорозі Н-09 у селі Насташине відновлений.

Жителі сіл Конюшки та Насташине вперше вийшли на протест та перекрили дорогу Івано-Франківськ – Львів у серпні 2019 року. Тоді люди просили владу, поліцію та екоінспекцію перевірити законність будівництва свиноферми між цими селами.

17 жовтня цього ж року селяни знову перекрили дорогу на знак протесту. 18 жовтня фірму-орендаря зобов’язали забрати будівельні матеріали з території, яка їм не належить. 23 жовтня близько 80 людей знову перекривали дорогу. 28 жовтня під час пресконференції народний депутат України від виборчого округу № 84 Ігор Фріс повідомив, що будівництво свиноферми між селами Насташине Галицього району і Конюшки Рогатинського району зупинили.

12 грудня 2019 жителі сіл палили шини та гілки, протестуючи таким чином проти під'єднання електропідстанції на території, на якій, на їхнє переконання, споруджують свиноферму.

12 червня 2020 приблизно 30 жителів сіл Насташине та Конюшки на межі Галицького та Рогатинського району Івано-Франківської області вдруге не дозволили під’єднати підстанцію на земельній дільниці, де анонсують будівництво свиноферми.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: