11.07.2020, 15:20

На Донбасі загинув волонтер Тарас Матвєєв

Під час обстрілу на Донбасі 10 липня загинув волонтер, засновник громадської організації "Пошукова ініціатива Майдану" Тарас Матвєєв.

Про це повідомила прес-служба Національного музею Революції гідності.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Загинув засновник Пошукова ініціатива Майдану Тарас Матвіїв. Унаслідок обстрілу українських позицій.

"Наша гордість. Один з найкращих синів України. Активіст, волонтер, ефективний депутат, воїн. Слова Тараса, які закарбуються надовго: «Доки дихаю, сподіваюсь! Я довго мовчав і слухав. Доки стало нестерпно мовчати. Пишу, бо маю обов’язок. Перед совістю і людьми, яких поважаю. Останні 5 років я не знаю спокою. Зачинаючи від Майдану, транзитом через волонтерський і добровольчий рух, участь в самоврядуванні і аж до теперішньої служби в ЗСУ. Я свідомо обрав шлях постійних потрясінь і викликів відкинувши попередній спосіб життя, медійну кар‘єру і навіть давні мрії. …Я похитнувся, але не впав. Все ще в запилюжених берцях і при справі. До останнього сподіваюсь, що українці не розміняють свободу на срібняки і не побояться відповідальності за свої вчинки. Dum spiro spero, товариство!».

Вічна пам’ять", – пригадує слова військовослужбовця Ірина Моряк.

"На Східному фронті. Десь там за сонцем. Наш дім", – писав на своїй сторінці Тарас

Додамо, що 10 липня озброєні формування Російської Федерації 17 раз обстріляли позиції Об'єднаних сил. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув, ще три отримали поранення.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: