• Головна
  • Новини
  • На Буковині знешкодили нарколабораторію та вилучили понад півмільйона гривень заборонених речовин

27.09.2024, 19:59

На Буковині знешкодили нарколабораторію та вилучили понад півмільйона гривень заборонених речовин

Поліцейські Чернівецької області викрили організовану злочинну групу, яка займалася виготовленням і продажем наркотиків, а також торгівлею боєприпасами.

У результаті операції було вилучено наркотичні речовини на суму понад 500 тисяч гривень, знищено нарколабораторію, а всім учасникам ОЗГ оголошено підозри.

Нелегальний бізнес організував 30-річний житель Чернівецького району, який раніше був судимий. До злочинної діяльності він залучив п’ятьох спільників — чотирьох чоловіків віком від 27 до 44 років та 23-річну жінку. Усі вони — жителі Буковини.

Організатор обладнав нарколабораторію в дачному будинку в садівничому товаристві на території Чернівців, де виготовляв амфетамін. У злочинній групі також займалися збутом канабісу. Зловмисники оптимізували доставку «товару» через сервіси поштових відправлень.

Під час обшуків поліція вилучила амфетамін, канабіс, обладнання для виготовлення наркотиків, пакувальні засоби, чорнові записи та інші докази їхньої незаконної діяльності. Крім того, слідчі з’ясували, що члени групи також продавали боєприпаси — у них було вилучено дві ручні осколкові гранати із запалом.

За результатами розслідування, учасникам злочинного угруповання висунуто підозри за статтею 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво та збут наркотичних засобів). Організатору та одному з учасників додатково інкримінують незаконне поводження зі зброєю за статтею 263 КК України. Усім загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Чернівецька обласна прокуратура. Досудове розслідування триває.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: