• Головна
  • Новини
  • На Буковині жителі села перекрили дорогу через відключення газу

22.11.2021, 15:59

На Буковині жителі села перекрили дорогу через відключення газу

У селі Банилів Чернівецької області приблизно 50 жителів перекрили дорогу. Вони вимагають відремонтувати газопровід Джурів-Банилів, який торік зруйнував паводок. Зараз вдома у людей немає газу.

Про це передає кореспондентка Суспільного.

Люди перекрили дорогу на двох ділянках, з 8:00 22 листопада вони безперервно ходять пішохідними переходами. Пропускають машини швидкої.

За словами місцевої жительки Галини Григоряк, перекривають дорогу, бо через відсутність газу вдома холодно.

"Це проблема шести сіл. Уже зимовий період, а люди без газу. Його обіцяють до нового року. У хатах та школах холодно, всі села мерзнуть. У кімнаті вмикаю камін, а якщо готую їсти, то відключаю, щоб не було перевантаження електромережі", — розповідає жінка.

Влітку газ місцевим жителям подавали через тимчасовий газопровід. Він придатний лише для використання у теплу пору, бо зі зниженням температури тиск в ньому падає.

12 листопада стало відомо, що у селі Банилів від газу відключили 650 домогосподарств. Загалом у Банилові понад чотири тисячі споживачів газу. Ще стільки ж у п'яти селах Банилівської громади. Раніше постачання вже відключили у жителів сіл Бережонка, Бережниця та Коритне.

Наприкінці жовтня цього року уряд виділив майже 9 мільйонів гривень на відновлення газопроводу "Джурів-Банилів". Заступник голови ОДА Богдан Ковалюк сказав, що відновити провід мають до кінця листопада.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: