• Головна
  • Новини
  • На Буковині поліцейські вилучили фальсифікований алкоголь на мільйон гривень

26.01.2022, 13:59

На Буковині поліцейські вилучили фальсифікований алкоголь на мільйон гривень

Серед вилученого — понад 5 000 літрів спирту та 1500 літрів готової до продажу продукції, а також 5 000 марок акцизного податку з ознаками підробки.

Про це повідомили в поліції Чернівецької області.

На території України підрозділи поліції продовжують заходи з відпрацювання нелегального ринку підакцизної продукції. Так, у Чернівецькій області, оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі обласної поліції встановили місця знаходження підпільного цеху з виробництва фальсифікованого алкоголю, збуту та осіб, причетних до організації незаконної діяльності.

До складу угруповання входило п’ятеро місцевих мешканців. Реалізовували продукцію під виглядом відомих українських торговельних марок, використовуючи підроблені марки акцизного податку. Збували алкоголь через роздрібну мережу та через так звані «наливайки».

25 січня поліцейські провели 20 санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, виготовлення та зберігання контрафактної продукції.  Вилучили понад 6 500 літрів спирту та готової до продажу продукції, 852 пляшки горілки різних торгових марок, 5 000 марок акцизного податку з ознаками підробки, 216 блоків цигарок, порожню тару, пакувальні матеріали та обладнання з підпільного цеху.

Загальна вартість вилученого сягає мільйона гривень.

Кримінальне провадження розслідується за статтями 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу  України.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: