• Головна
  • Новини
  • На Буковині наречений стрілянину під час святкування весілля

31.07.2021, 12:12

На Буковині наречений стрілянину під час святкування весілля

Відеозапис, на якому невідомий чоловік стріляє з автомата, рухаючись при цьому у весільному кортежі, правоохоронці виявили в мережі Інтернет. Проїжджаючи центром села, зловмисник знехтував правилами поведінки в суспільстві, зухвало й цинічно порушив громадський порядок. Наражаючи на небезпеку оточуючих, правопорушник стріляв з автоматичної зброї поряд з оселями громадян.

Як повідомили в поліції Чернівецької області, поліцейські за сприяння прокуратури здійснили низку оперативно-розшукових заходів, за результатами яких встановили учасників правопорушення та провели в них обшуки для вилучення доказів.

Зокрема, правоохоронці встановили, що інцидент стався 25 липня в селі Нижні Петрівці Чернівецького району. Рухаючись на автомобілі «BMW X-5», 27-річний наречений декілька разів вистрілив з автоматичного карабіна в повітря. На щастя ніхто не постраждав. Його безвідповідальні та протиправні дії були оприлюднені на відео в соціальних мережах.

Провівши спеціальні поліцейські заходи, правоохоронці встановили також і власника зброї – 33-річного односельця й товариша нареченого. Додатково співробітники поліції з’ясували, що окрім зафіксованого на відео карабіна, чоловікові належать ще три одиниці нарізної зброї.

За безвідповідальну передачу зброї іншій особі йому анульовано дозвіл на її зберігання та використання. Також його буде притягнуто до відповідальності відповідно до статті 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Співробітники обласного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури провели огляд місця події і три санкціоновані обшуки на місці стрілянини та в учасників правопорушення.

Поліцейські вилучили в них зброю, автомобілі, патрони, мобільні засоби відеофіксації стрілянини та інші речові докази причетності до порушення чинного законодавства. Усе вилучене правоохоронці направили на експертизу.

Слідчі поліції повідомили 27-річному чоловікові про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 4 статті 296 (Хуліганство) та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За хуліганські дії із застосуванням вогнепальної зброї та незаконне поводження з нею підозрюваному загрожує до 7 років позбавлення волі.

Наразі поліцейські проводять досудове розслідування та вирішують питання про обрання порушнику запобіжного заходу.

Коментує: Діана КОЗЛОВА – речниця Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: