18.06.2021, 15:09

На Буковині на хабарі у 1300 $ зловили поліцейського

За непритягнення особи до відповідальності за зберігання наркотиків один із заступників начальника поліції Кіцманя вимагав хабаря. Спільно з працівниками ДБР, СБУ та прокуратури фігуранта корупційних дій затримали на передачі першої частини грошей.

Про це йдеться на сторінці департаменту внутрішньої безпеки поліції у Фейсбуці.

До Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла заява про вимагання хабаря з фігуранта кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, посадовою особою чернівецької поліції.

Встановлено, що до протиправних дій причетний один із заступників начальника поліції міста Кіцмань. Гроші поліцейський вимагав за закриття матеріалів провадження, фігурантом у якому є 29-річний місцевий наркозалежний.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ Чернівецька обласна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та передала матеріали до ТУ ДБР, розташованому у місті Хмельницькому.

Відразу після одержання першої частини суми неправомірної вигоди – 1 300 доларів США – працівника поліції затримали. Слідчі ДБР оголосили йому про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: