• Головна
  • Новини
  • НАЗК виявило у воєнкома з Полтавщини необгрунтовані активи на 1,8 млн гривень

05.10.2023, 09:02

НАЗК виявило у воєнкома з Полтавщини необгрунтовані активи на 1,8 млн гривень

НАЗК виявило у заступника начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування ознаки придбання необґрунтованих активів більш ніж на 1,8 млн гривень

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

У ході перевірки було встановлено, що військом у травні 2023 року придбав у власність автомобіль Toyota RAV4 вартістю майже 1,5 млн грн. Цього ж місяця його мати придбала у власність квартиру у Полтаві майже за 2 млн грн. При цьому доходи, отримані членами сім'ї, не дозволяли зробити таку покупку.

Національне агентство дійшло висновку, що вказана квартира площею 97,7 кв. м була придбана за кошти військкома. Різниця між вартістю придбаного майна та законними доходами сім'ї становить понад 1,8 млн гривень.

Матеріали моніторингу способу життя щодо посадової особи передано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для розв'язання питання про звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованим та стягнення їх у дохід держави за ст. 290 Цивільного процесуального кодексу України.

Застереження: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: