• Головна
  • Новини
  • НАТО не підтверджує участь військових КНДР у війні росії проти України

16.10.2024, 19:10

НАТО не підтверджує участь військових КНДР у війні росії проти України

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Альянс не має підтверджень участі північнокорейських військових у бойових діях в Україні.

Про це він повідомив під час брифінгу напередодні міністерської зустрічі НАТО у Брюсселі, коментуючи чутки про залучення військових КНДР до конфлікту на боці росії.

"Я не можу підтвердити ці повідомлення", — зазначив Рютте, відповідаючи на запитання журналістів щодо участі північнокорейських солдатів у бойових діях. Він також підкреслив, що такі повідомлення викликають занепокоєння.

Генсек НАТО додав, що, безумовно, Північна Корея активно підтримує росію у її військових зусиллях проти України. "Ми рішуче засуджуємо поглиблення військової співпраці між рф і Північною Кореєю", — підкреслив він. Однак на цей момент НАТО не може підтвердити інформацію про фактичну участь північнокорейських військових у конфлікті.

Раніше Сполучені Штати висловили стурбованість повідомленнями про можливу участь військових КНДР у війні на боці росії. Президент України Володимир Зеленський також звинуватив Північну Корею в перекиданні особового складу до росії, посилаючись на розвідувальні дані про "фактичну участь" КНДР у бойових діях в Україні.

Північна Корея, відома своєю підтримкою росії, постачає їй балістичні ракети та боєприпаси, хоча обидві країни намагаються заперечувати цю інформацію. Не так давно видання The Times повідомило, що половина з близько трьох мільйонів артилерійських снарядів, які використовує росія щорічно, надходять з Північної Кореї.

У той же час, під час брифінгу Марк Рютте також зазначив, що НАТО наразі не може підтримати План перемоги, представлений президентом Зеленським, але розгляне його за зачиненими дверима. Генсек наголосив на важливості підтримки України в боротьбі проти рф, підкресливши, що союзники повинні уважно ознайомитися з деталями плану, оскільки можуть бути різні думки щодо його аспектів.

Нагадуємо, президент Зеленський оприлюднив План перемоги, який складається з п'яти пунктів і трьох таємних додатків. Цей план охоплює геополітичні, військові, економічні та безпекові аспекти для завершення війни та забезпечення безпеки в регіоні

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: