• Головна
  • Новини
  • НАБУ і САП повинні відкрити справу щодо Шмигаля і Верланова, - Юрій Бутусов

03.04.2020, 09:56

НАБУ і САП повинні відкрити справу щодо Шмигаля і Верланова, - Юрій Бутусов

"Найважливіша політична подія 2 квітня, яка за своїм резонансом перевершує навіть скандал з братами Єрмаками: екс-міністр фінансів Ігор Уманський, якого звільнили через три тижні роботи, звинуватив прямим текстом прем'єр-міністра Дениса Шмигаль і главу податкової служби Сергія Верланова в "кришуванні" масштабних схем розкрадання ПДВ на мільярди!".

Про це на своїй сторінці у ФБ написав журналіст Юрій Бутусов. 

І далі: "НАБУ і САП повинні відкрити справу щодо Шмигаля і Верланова на основі ось цієї цитати з інтерв'ю "LB": "Я приходжу до нього (Шмигаля), показую: "Дивіться, ми тут зараз дурницями балуємося, а ось - інформація по кожному місяцю, і це тільки "скручування" ПДВ. Це в середньому 5 мільярдів на місяць недоотримує бюджет". Як тільки я прийшов в Мінфін, мені скоро з усіх боків почали зливати інформацію - з розшифровками, по компаніях, по сумах, де стартують, через кого проганяють, де виводять. І 5 мільярдів - це тільки ПДВ! Клименко з Януковичем дивляться і кажуть: "Блін, а що, так можна було?".

Мінфін - не силове міністерство, я працюю з папірцями. Інструментів для покарань у мене немає. Ну що я можу зробити з главою податкової адміністрації?

Я не можу їх звільнити, можу тільки зробити подання - звільняє Кабмін. Але прем'єр проти. Мовляв, не треба цього робити, вони завалять нам квартал... Я йому: "Ви жартуєте? 5 мільярдів на місяць!".

... Але нічого не відбувається. Вношу офіційне представлення на звільнення".

Після подання від Уманського на звільнення Верланова і глави митної служби Нефєдова Шмигаль подав на звільнення... самого Уманського!

Тобто замість реагування на корупційний злочин Шмигаль звільнив того, хто викривав корупційний злочин! Хоча якщо прем'єр з цими звинуваченнями був не згодний, то йому треба було б провести офіційне службове розслідування, дати оцінку фактам, а не замовчувати і не звільняти!

Уманського при цьому навіть не запросили на засідання фракції, щоб він пояснив причини. Уманського прем'єр не пустив на засідання бюджетного комітету, щоб він там не заговорив. Президент Зеленський не поставив жодного питання - а чому міністра фінансів звільняють після трьох тижнів роботи?!

Який секвестр бюджету може обговорювати уряд, якщо такі жахливі речі кояться при зборі податків? Чекаю, що Верховна Рада створить слідчу комісію з перевірки заяв Уманського, такі звинувачення не можна залишити без розслідування. Це просто за гранню моралі!

Так, і ще. Я розумію, якщо президент не поспішає коментувати скандали. Але це не скандал - це заява про злочин у вищому керівництві країни. І президент Володимир Зеленський зобов'язаний негайно відреагувати на це безпрецедентне звинувачення.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: