• Головна
  • Новини
  • Можливий спалах неінфекційних занедбаних захворювань

25.03.2021, 19:57

Можливий спалах неінфекційних занедбаних захворювань

​​​​​​​Сьогодні, 25 березня, заступник голови ЛОДА Іван Собко провів засідання координаційної ради з питань профілактики неінфекційних захворювань.

Про це повідомив департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

До неінфекційних захворювань, зокрема, відносять :

  • Серцево-судинні
  • Онкологічні
  • Хронічні респіраторні (астма та ін.)
  • Цукровий діабет
  • Психічні розлади.

Згідно з даними Львівського обласного центру громадського здоров’я, смертність від неінфекційних захворювань складає 86% від всіх інших причин смертності в рік.

У зв’язку з цим на координаційній раді прийнято рішення створити робочу групу з питань профілактики неінфекційних захворювань до 01.04.2021 р.

«Відбулося перше засідання координаційної ради з неінфекційних захворювань, яке є дуже актуальним. Саме неінфекційні захворювання є головною причиною смертності українців і на Львівщині, і по всій Україні. Основні причини виникнення цих захворювань пов’язані з поведінкою людини – курінням, вживанням алкоголю, нездоровим харчуванням, недостатньою фізичною активністю. Ми повинні працювати в тому напрямку, щоб заохочувати людей вести більш здоровий спосіб життя», - повідомила у своїй доповіді директор Львівського обласного центру здоров’я Мар’яна Служинська.

 «Через зосередження уваги на симптомах коронавірусу та боротьбі з ним, кількість звернень пацієнтів з неінфекційними хронічними хворобами впродовж минулого року і за перший квартал цього року суттєво знизилася. Ми можемо передбачати, що в цьому році і в наступних роках ми будемо мати багато випадків занедбаних неінфекційних захворювань, які виявлені на пізніх стадіях», - наголосила Мар’яна Служинська.

Окрім того, члени координаційної ради обговорили необхідність прийняття цільової Регіональної програми запобігання з виникнення захворювань, спричинених йодною недостатністю на 2021-2027 рр.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: