• Головна
  • Новини
  • Молодий рівнянин підпалив автомобіль, виконавши замовлення з чат-бота, але помилився

25.09.2024, 20:11

Молодий рівнянин підпалив автомобіль, виконавши замовлення з чат-бота, але помилився

У Рівному 22-річний місцевий житель отримав підозру у скоєнні злочину після того, як через чат-бот йому запропонували спалити автомобіль, нібито пов'язаний з військовими. Проте замовлення він виконав невдало, спаливши приватний транспортний засіб, не пов’язаний із силами оборони України.

Як стало відомо, інцидент стався 19 серпня 2024 року. Близько першої години ночі рятувальники повідомили на спецлінію 102 про пожежу двох автомобілів на вулиці Вербовій в обласному центрі. На місце події оперативно прибули поліцейські та вогнеборці.

Слідчо-оперативна група встановила, що вогонь повністю знищив автомобіль «Volkswagen Passat», який належав 67-річному місцевому жителю. Також постраждав і сусідній автомобіль «Audi A6» – його передня частина була пошкоджена полум'ям.

У ході розслідування, зокрема за допомогою відеонагляду системи «Безпечне місто», поліцейські ідентифікували палія. Ним виявився 22-річний рівнянин, який отримав замовлення через чат-бот на підпал військового автомобіля за 2000 доларів. Проте він помилився і спалив транспорт приватної особи, яка не мала жодного відношення до Сил безпеки та оборони.

Після виконання замовлення зловмиснику порадили зникнути з міста, і він наступного дня переїхав до Києва. Однак його оперативно розшукали та затримали правоохоронці.

Палію було вручено підозру за ч.2 ст.194 КК України – умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу. Суд ухвалив тримати його під вартою протягом 60 діб. Згідно з чинним законодавством, йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: