• Головна
  • Новини
  • Міжнародні організації створять центр допомоги у Львові, який об'єднає шість західних областей

15.06.2022, 15:15

Міжнародні організації створять центр допомоги у Львові, який об'єднає шість західних областей

У Львові створюють офіс для координації роботи міжнародних організацій, який включатиме шість областей: Тернопільську, Волинську, Львівську, Закарпатську, Чернівецьку й Івано- Франківську.

Про це на брифінгу у Львівському медіацентрі розповіла голова гуманітарного хабу ООН для заходу України Анна Палонка.

"Знаємо що 240 тисяч переселенців усе ще перебуває на теренах Львівської області, а також і інших західних областях є багато внутрішньо переміщених осіб. Працюватимемо таким чином, щоб усі можливі міжнародні організації  могли надавати ефективну допомогу. Якщо говорити про довгострокові перспективи, то дуже важливим є доступ до освіти для дітей. Знаємо, що школи готуються до навчального року, але, звичайно, виникатиме питання з ВПО. Ми повинні знайти місця, куди перемістити цих людей, тобто нові притулки", – пояснює Анна Палонка. 

Метою створення такого гуманітарного хабу з центром у Львові є  координація допомоги у всіх секторах  – продовольча безпека і грошова допомога, притулки, освіта, довгострокова готовність до зими у цих областях. 

Джеймс Візерілл, заступник голови Управління ООН з координації гуманітарних справ наголосив, що у міжнародній гуманітарній організації основні свої сили спрямовуватимуть саме  на ВПО, а гуманітарну допомогу надаватимуть системно і безперервно. 

"Оскільки активних бойових дій тут не ведуть, будемо старатись забезпечити сталість і тривалість нашої допомоги. Не так, щоб допомога була сьогодні, а завтра її вже не було. Намагаємось будувати системи і щоб ці системи тривали якомога довше".

Представник ООН наголосив, що до війни Україна мала добре розвинену економіку і хорошу систему освіти, але зараз через бойові дії діти втратили доступ до навчання онлайн.

"Зараз ще й багато шкіл зруйновано і пошкоджено. Тому ще менша кількість дітей буде охоплена якісним навчання. Восени складно буде забезпечити дітям навчатися через війну, а зараз ще й через ВПО багато проблем в освіті. Загалом дуже багато механізмів, запроваджених після Другої світової війни, виявилися нині неефективними, за їх допомогою не вдається зупинити цей конфлікт. Тому буде створено центр, аби розуміти, яку саме допомогу і яким чином потрібно надавати конкретному сектору громадян", – зазначив  Джеймс Візерілл.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: