• Головна
  • Новини
  • Між путіним та Шойгу зростає напруженість, довіра підірвана – NYT

31.03.2022, 09:36

Між путіним та Шойгу зростає напруженість, довіра підірвана – NYT

Між президентом росії володимиром путіним та його міністром оборони Сергієм Шойгу зростає напруженість, хоча раніше він був однією із найдовіреніших осіб та найближчих соратників.

Проблеми виникли через те, що путін не отримує правдивої інформації про становище армії під час вторгнення в Україну, пише видання The New York Times з посиланням на дані американської розвідки, передає "Слово і Діло".

За інформацією офіційних осіб США, жорстка ізоляція путіну під час пандемії коронавірусу та його готовність публічно дорікати радникам, які не поділяють його погляди, «викликали деяку настороженість або навіть страх у вищих чинах російської армії». Тому путін може отримувати неповні чи надмірно оптимістичні звіти про просування російських військ.

У США вважають, що путін міг справді не знати про участь російських строковиків у війні в Україні, а також мати неповне уявлення про збитки економіці від західних санкцій.

Один з американських чиновників зазначив, що між путіним та міністерством оборони «зараз існує постійна напруженість». Хоча Шойгу вважався одним із небагатьох радників, яким путін довіряв, але війна підірвала ці стосунки.

Крім того, за деякими даними, путін помістив двох високопосадовців розвідки під домашній арешт за надання недостовірної інформації перед вторгненням в Україну, що, можливо, «ще більше посилило атмосферу страху».

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: