• Головна
  • Новини
  • Між Тернополем та Івано-Франківськом збудують нову колію

20.12.2021, 13:47

Між Тернополем та Івано-Франківськом збудують нову колію

Зі сполученням "Київ-Івано-Франківськ" курсуватиме поїзд "Інтерсіті".

Про це інформує Народний депутат України Володимир Гевко, передає "Еспресо.Захід".  

Народний депутат України Володимир Гевко разом із Міністром інфраструктури Александром Кубраковим обговорили можливі варіанти побудови залізничної лінії та прийняли рішення будувати сучасну електрифіковану залізничну дорогу.

"Майже півроку я та народний депутат України Іван Калаур вели перемовини з Міністерством інфраструктури України та Укрзалізницею, щодо можливості побудови нової залізної колії, яка з’єднає населені пункти Козова-Підгайці-Галич. Реалізація цього проекту, скоротить час поїздки потягом від Тернополя до Івано-Франківська на кілька годин.

Разом із Міністром інфраструктури Александром Кубраковим заслухали презентацію проєктного-інституту, обговорили можливі варіанти побудови залізничної лінії та прийняли рішення будувати сучасну електрифіковану залізничну колію", – написав Володимир Гевко.

Попередня вартість проекту – 4 млрд грн. Це стане черговою великою інвестицію в розвиток інфраструктури Тернопільської області, вважає народний депутат.

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять, люди сидять та картаНа зображенні може бути: 2 людини, люди сидять, люди стоять та карта
Фото: Фейсбук Володимир Гевко

Нагадаємо, на період новорічно-різдвяних свят "Укрзалізниця" запускає ще два потяги зі столиці на Західну Україну.

До Нового року та Різдва "Укрзалізниця" призначає додаткові потяги, збільшує періодичність і додає вагони до деяких поїздів. Перелік.

До Буковелю від залізниці тепер можна дістатися шатлбасами. Час відправлення автобусів прив'язаний до залізничних рейсів. Відстань у 15 км автобуси долають за 20 хв.

"Укрзалізниця" до кінця 2021 року запустить Буковельський експрес, який курсуватиме за маршрутом Львів — Татарів-Буковель — Ворохта.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: