• Головна
  • Новини
  • Михайло Цимбалюк розкритикував законопроект, який змінює повноваження голів громад на час війни

08.05.2022, 10:29

Михайло Цимбалюк розкритикував законопроект, який змінює повноваження голів громад на час війни

Цього тижня у парламенті почали розглядати в другому читанні законопроект № 7269 щодо функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану.

Народний депутат України від ВО "Батьківщина", голова "Батьківщини" на Львівщині  Михайло Цимбалюк наголосив на тому, що зміни, які пропонуються, є прямим шляхом до узурпації влади. Саме тому він запропонував свої поправки.

– Законопроектом № 7269 головам територіальних громад на час дії воєнного стану та місяць після нього надається право без погодження з місцевими радами вносити зміни до бюджету, змінювати структуру та кількість виконавчих органів, надавати органам самоорганізації населення додаткові повноваження та ресурси тощо. Начальникам обласних військових адміністрацій та районних військових адміністрацій надаються такі ж повноваження, як головам тергромад, плюс право порушувати перед Президентом України питання про усунення голови тергромади від виконання обов`язків та призначення на його місце начальника місцевої військової адміністрації. А такі зміни – це прямий шлях до узурпації влади,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Він запропонував доповнити перший розділ таким новим пунктом:

– «Військові адміністрації населених пунктів, окрім міста Києва, утворюються в одному чи декількох населених пунктах, селах, селищах, містах, в яких сільські, селищні або міські ради, або їх виконавчі органи, не здійснюють покладені на них повноваження. У тому числі внаслідок саморозпуску або самоусунення від виконання своїх повноважень, або припинення повноважень згідно із законом». Тоді цей законопроект у разі його ухвалення буде цілісним та буде підтримкою для місцевого самоврядування,  наголосив Михайло Цимбалюк.  

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: