• Головна
  • Новини
  • Митрополита УПЦ МП Лонгина із Буковини викликали на допит

22.05.2023, 12:11

Митрополита УПЦ МП Лонгина із Буковини викликали на допит

Намісника Банченського монастиря митрополита Лонгина (в миру Михайло Жар) викликали на допит.

Про це розповів сам Лонгин на своєму Ютуб-каналі.

Повістку на допит до поліції Лонгин отримав 19 травня. З'явитися має 22 травня. У зверненні на відео він сказав, що влада їх не почула і припустив, що, можливо, востаннє вдягає свої нагороди. 

Зауважимо, що наприкінці минулого року, в листопаді на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП Служба безпеки провела обшуки, де були виявлені документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Тоді за даними спецслужби, представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та ситуації на фронті.

Довідково

Вознесенський Банченський чоловічий монастир УПЦ (МП) — діючий чоловічий монастир УПЦ московського патріархату. Розташований у селі Молниця Герцаївського району Чернівецької області.

Ним власне і керує скандальний митрополит Лонгин. У 2005 році він самовільно викопав тіло рідного брата на кладовищі й перепоховав на території свого монастиря. Дружина і діти покійного домагалися в міліції та прокуратурі повернути тіло. У 2004 році Жар публічно агітував за Віктора Януковича, але після виборів покаявся перед новою владою і у 2008 році отримав звання Героя України. Своїм другом цього діяча називав регіонал Юрій Бойко. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: