• Головна
  • Новини
  • Місто виплачуватиме щомісячну матеріальну допомогу на оренду житла 41 особі, квартири яких були зруйновані від обстрілу 4 вересня

24.09.2024, 19:09

Місто виплачуватиме щомісячну матеріальну допомогу на оренду житла 41 особі, квартири яких були зруйновані від обстрілу 4 вересня

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив черговий перелік осіб, яким буде здійснюватися виплата матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення з житлових будинків, які зазнали ушкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації 4 вересня 2024 р. Відтак місто виплачуватиме грошову допомогу вже 41 особі, квартири яких були зруйновані ворогом.

«Сьогодні пропонуємо доповнити перелік осіб, яким надаємо матеріальну допомогу на оренду житла, оскільки їхні квартири були зруйновані після обстрілу 4 вересня. Вносимо до переліку ще 7 осіб: 5 осіб із Залізничного району і двох мешканців Франківського району. Тут маємо три двокімнатні квартири, яким виплачуватимемо по 12 тис. грн, і чотири однокімнатні – їм по 10 тис. грн. Загалом на місяць це буде 76 тис. грн виплат. А загалом, станом на зараз, місто вже буде щомісячно виплачувати таку допомогу 41 мешканцю на суму 517 тис. грн», - доповів Владислав Іванов, начальник управління житлового господарства ЛМР.

За його словами, для отримання матеріальної допомоги мешканцям необхідно подати до ЦНАПу заяву, до якої додається:

  • копія паспорта;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • інформація про рахунок у банківській установі та його реквізити;
  • копія документа про право власності на квартиру, копія ордера на вселення у квартиру або копія розпорядження про зміну договору житлового найму;
  • для осіб, які зареєстровані у квартирі, але не є її власниками – акт про підтвердження постійного проживання, складений управителем будинку (ОСББ, ЖБК, приватна чи комунальна управляюча компанія).

На підставі поданих документів приймається рішення виконавчого комітету ЛМР про виплату матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення.

Усі виплати матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення здійснюватимуть на банківський (картковий) рахунок мешканця.

Так, мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, має змогу отримати на оренду схожого житла виплату у сумі 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, відповідно може отримати 12 тис. грн, а власник зруйнованої три- та більше кімнатної квартири -  15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, має бажання винаймати собі дво- чи трикімнатне помешкання, то він отримавши від міста належну йому компенсацію у сумі 10 тис. грн, решту вартості такої оренди доплачує самостійно.

Нагадаємо, вранці 4 вересня ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, з них 1 дитина. Ще 71 людина потребувала медичної допомоги, з них 10 дітей. Руйнувань зазнали 189 будівель (житлові будинки, 7 закладів освіти, 2 спортивні заклади, 2 медичні установи та 1 заклад культури, а також 1 храм).

Якщо ж помешкання вціліли, але є вибиті вікна чи вхідні двері – люди отримають кошти на їх заміну: до 12 тис. грн за одне вибите вікно та до 8 тис. грн за пошкоджені вхідні двері. Якщо ж через гасіння пожеж квартиру залили, власник отримає компенсацію у розмірі 15 тис. грн. Зокрема виконком Львівської міськради вже погодив надання компенсацій з міського бюджету на відновлення 97 вікон та 22 вхідних дверей у помешканнях, які 4 вересня цього року постраждали від російського ракетного удару. А також погодили 2 компенсації мешканцям квартир, залитих внаслідок гасіння пожеж. Загальна сума виплат по цих компенсаціях становить 2,5 млн грн. 

Детальніша інформація як оформити різні компенсації – тут

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: