• Головна
  • Новини
  • Міського голову Львова похвалив провідний антивакцинатор України

11.10.2021, 18:57

Міського голову Львова похвалив провідний антивакцинатор України

Адвокат Сергій Гула, який є послідовним супротивником урядового коронавірусного тиску, похвалив міського голову Львова Андрія Садового. Автор поділяє його погляди принаймні у цій темі. Цитуємо адвоката: «Знайте, якщо настануть будь-які побічні наслідки після вакцинації, включно зі смертю, ніхто в державі, зокрема і чиновники, не понесе жодної відповідальності».

Але про все за порядком.

21 вересня 2021 року Міністерство освіти і науки запровадило з 23 вересня «жовтий» рівень епідемічної небезпеки, під час якого «відвідування закладів освіти здобувачами освіти дозволено за умови наявності не менш ніж у 80% працівників закладу освіти одного з документів». Водночас заангажовані ЗМІ почали поширювати інформацію, що і Міністерство охорони здоров’я також прийме постанову про обов’язкове щеплення від COVID-19 поки що лише для бюджетників.  А згодом, якщо увійде у свавільний раж, то і для всіх поголовно.

По-перше, із юридичної точки зору Міністерства не уповноважені продукувати такі постанови, тому що тільки Верховна Рада має компетенцію відповідним своїм законом запроваджувати 100%, 80%, 50% чи 10% вакцинацію.

По-друге, у Календарі національних щеплень передбачено десять захворювань, від яких необхідно робити обов’язкові щеплення. Серед цих захворювань COVID-19 відсутнє. У 2022 році передбачено додати до Національного календаря щеплень тільки одну вакцинацію – проти пневмококової інфекції. Ба більше, навіть при обов’язковості дотримуватись Календаря щеплення будь-яка повнолітня особа, зокрема і працівники бюджетної сфери, тобто чиновники, або батьки неповнолітньої дитини можуть без будь-яких юридичних наслідків відмовитися від вакцинації.

Таку відмову громадянам гарантує стаття 12 закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Тим паче, ніхто не може змушувати працівників жодної сфери робити обов’язкову вакцинацію від COVID-19, вимагати надати якісь сертифікати про щеплення чи пред’являти на робочому місці ПЛР-тести.

У період «зеленого» правого нігілізму як ніколи потрібні правильні рішення найперше в інтересах громадян. Більшість чиновників будуть бездумно виконувати антизаконні урядові постанови, а окремі чиновники навіть будуть бігти наввипередки попереду урядових постанов. У такий час потрібні сміливі чиновники, які будуть шукати і знаходити компроміс між урядовим мракобіссям і реальністю в окремих територіальних громадах, – вважає адвокат Сергій Гула.

Адвокат радіє, що такі чиновники знайшлись по діаметрально протилежних територіальних сторонах України – у Львові та в Чернігові. Сергій Гула констатував, що і центральну владу, і львів’ян особливо  здивував мер Львова.

Далі адвокат цитував реліз пресслужби Андрія Садового про виступ міського голови під час ранкового ефіру в студії його родинного радіо «Люкс FM» стосовно «жовтого» рівня епідемічної небезпеки та про умови навчання у львівських школах.  

Сергій Гула не тільки захоплювався юридичним обґрунтуванням «соломонового рішення» Андрія Садового, а й емоційно закликав громадян України популяризувати львівське рішення серед інших територіальних громад. Захоплення адвоката зумовили альтернативні постулати, які сприяють продовженню львівського освітнього процесу, а саме:

1) львівські вчителі можуть скористатись сертифікатом вакцинації;

2) львівські вчителі можуть надати довідку, що впродовж останніх шести місяців вони  перехворіли на COVID-19;

3) львівські вчителі можуть пред’явити негативний ПЛР-тест.

Проте у своєму захопленні такою позицією адвокат Сергій Гула усвідомлено на крок відступив від пуританської чистоти принципів Всеукраїнського громадського об’єднання «Асоціація християн-юристів України».

Свій відступ стосовно третього «соломонового» постулату адвокат обґрунтував таким спекулятивним судженням: «Особливо мені видається абсолютно виваженою така позиція, хоча це є розголошенням персональної конфіденційної інформації про особистий стан здоров’я. Але, зважаючи на неймовірно  божевільний тиск, який зараз уряд здійснює на громадян, то тут вже можна допустити можливість показати довідку, що ви за останніх півроку перехворіли на COVID-19».

Із точки зору адвоката зазначений неконституційний компроміс можливий, однак із позиції проповідника у середовищі євангельських християн-баптистів, яким також є Сергій Гула у вільний від адвокатських справ час, поступки беззаконню не сприймаються навіть на євангельську йоту (Євангелія від Матея, 5: 18-20).

Краще візьмемось до подальшої просвітницької праці, щоби надати громадянам альтернативну інформацію, які наслідки можуть настати після ін’єкції, що їх називають вакцинами. Скажімо, слід пам’ятати, що справжню вакцину, яка не зумовлюватиме побічних наслідків і від якої не будуть вмирати, тестують упродовж 10-15 років. І ще останнє: добросовісні фармацевтичні компанії не будуть вимагати міжнародного імунітету від кримінальної та соціальної відповідальності за побічні наслідки від їхніх неналежно випробуваних так званих вакцин.

Ярослав ЛЕВКІВ, приватний журналіст, спеціально для WestNews

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: