• Головна
  • Новини
  • Минулого тижня від коронавірусу померли понад 20 мешканців Львівщини

10.10.2022, 09:18

Минулого тижня від коронавірусу померли понад 20 мешканців Львівщини

Минулого тижня, з 3 до 9 жовтня, на Львівщині виявили 1903 нових хворих на коронавірус. Це на 596 випадків менше, ніж позаминулого тижня, коли зафіксували 2499 нових хворих на коронавірус.

Утім, стверджувати, що захворюваність на коронавірусну інфекцію пішла на спад ще зарано, повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко.

“Останні три тижні ми мали кількість хворих на рівні 2200-2500. Як коронавірус поведеться далі, важко сказати. Нового різновиду "Омікрону" в області наразі не виявлено. Якщо кількість нових хворих зменшуватиметься ще два тижні підряд, тоді зможемо говорити про спад”, – каже Наталія Тімко-Іванченко.

Утім зросла кількість летальних випадків. Минулого тижня коронавірус забрав життя 21 мешканця області. Це найбільша кількість летальних випадків з березня 2022року. У лікарнях області зараз перебуває 375 пацієнтів.

Щоб уникнути важкого перебігу хвороби і різноманітних ускладнень, головна епідеміологиня радить вакцинуватися. Зараз на Львівщині є три вакцини – CoronaVac, Janssen і Pfizer. Ті, хто має два щеплення (базовий курс щеплень) через п’ять місяців можуть отримати першу бустерну дозу і через чотири місяці після першого бустерного щеплення зробити другий бустер. Вакцинуватися можна у пунктах вакцинації у поліклініках. У Львові медичні мобільні бригади виїжджають на вакцинацію в організовані колективи, якщо є понад 50 охочих щепитися.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: