• Головна
  • Новини
  • Міністр фінансів забула про власні квартиру, цінні папери і вклади у банках - НАЗК звернулося до суду

09.10.2019, 14:14

Міністр фінансів забула про власні квартиру, цінні папери і вклади у банках - НАЗК звернулося до суду

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи стосовно міністра фінансів України Оксани Маркарової та колишнього народного депутата Олександра Супруненка за декларування недостовірних відомостей.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи стосовно міністра фінансів України Оксани Маркарової та народного депутата України Олександра Супруненка за декларування недостовірних відомостей", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за результатами повної перевірки декларації за 2017 рік, поданої Маркаровою, яка на той час обіймала посаду першого заступника міністра фінансів України, НАЗК встановило декларування недостовірних відомостей на суму понад 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

За даними НАЗК, у декларації Маркарова не вказала вартість своєї квартири та недостовірно зазначила доходи, отримані нею та членами її сім’ї – чоловіком та дочкою.

"Також суб’єкт декларування не зазначила цінні папери, що належать на праві власності їй та її чоловіку, та вказала недостовірні відомості про наявні у неї та її чоловіка кошти на банківських рахунках. Загалом встановлено декларування недостовірних відомостей на суму 415 тисяч гривень", - додали у НАЗК.

Окрім того, було виявлено недостовірні відомості на загальну суму 292,7 тисяч грн у декларації за 2017 рік (виправленій), поданій народним депутатом України VIII скликання Олександром Супруненком.

Як уточнюється, Супруненко не задекларував нежиле приміщення, що належить дружині, а також свій дохід та дохід дружини у вигляді страхових виплат.

У НАЗК уточнили, що за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації, що відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, передбачена адміністративна відповідальність за частиною четвертою статті 172-6 КУпАП (Порушення вимог фінансового контролю).

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: