• Головна
  • Новини
  • Мінагро спростовує прогнози про картоплю по 50 грн за кілограм: ціна зростати не повинна

25.10.2024, 14:09

Мінагро спростовує прогнози про картоплю по 50 грн за кілограм: ціна зростати не повинна

Незважаючи на значне зниження врожаю картоплі в Україні, Міністерство аграрної політики та продовольства не бачить підстав для зростання її ціни до 50 гривень за кілограм.

Як повідомив перший заступник міністра Тарас Висоцький на брифінгу, наразі вартість картоплі на оптових ринках становить близько 25 грн за кілограм, а в роздрібних мережах – близько 30 грн, і ця ціна утримується стабільно вже кілька тижнів.

"Дійсно, цьогорічна засуха суттєво скоротила врожай картоплі, що вплинуло на зростання цін. Але при нинішньому рівні, який ми спостерігаємо кілька тижнів поспіль, вартість не повинна змінюватися далі," – зазначив Висоцький.

Чинним регулятором цін стала імпортована продукція, яка стримує подальше зростання. Картопля, що надходить з Польщі та країн Балтії, допомагає стабілізувати ринок, додає представник Мінагро. Однак, як уточнює Висоцький, значного зниження цін на картоплю також не очікується. Ближче до весни вартість картоплі може зрости на 10-20% через витрати на зберігання, але ціна в 50 грн залишається малоймовірною.

Нагадаємо, раніше аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка спрогнозував, що до зими вартість картоплі може досягати 55 грн за кілограм

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: