09.04.2020, 18:15

Мешканку Волині оштрафували за чутки про коронавірус

Суд вирішив накласти на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в мінімальному розмірі - 170 грн, а також судового збору в розмірі 420 грн. 40 коп.

Мешканка Волині отримала штраф за те, що поширювала чутки про односельця, який нібито повернувся з-за кордону хворим коронавірусом і буде заражати оточуючих. Про це йдеться в постанові від 3 квітня 2020 року, оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі судових рішень 8 квітня, пише Кореспондент.

"ОСОБА_1 27 березня 2020 на 09 год. 00 хв., перебуваючи за АДРЕСОЮ_2 Поступель Ратнівського району АДРЕСА_1, поширювала недостовірну інформацію про те, що ОСОБА_2, який знаходиться за кордоном і хворий НОМЕР_1 -19, має намір приїхати в село і заразити односельчан, чим зробила поширення неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення. Такими умисними діями ОСОБА_1 скоїла адміністративне правопорушення, передбачене ст.173-1 КУпАП", - йдеться в документі.

Порушниця в судове засідання не з`явилася, попросивши в письмовій заяві розглянути справу в її відсутність. Винність у скоєному визнала.

З огляду на ступінь провини і характер правопорушення, а також те, що обвинувачена вперше притягується до адміністративної відповідальності і ніде не працює, суд вирішив накласти на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу в мінімальному розмірі - 170 грн, а також судового збору в розмірі 420 грн. 40 коп. У разі несвоєчасної сплати сума штрафу буде подвоєна.

Постанова може бути оскаржена у Волинському апеляційному суді через Ратнівський районний суд протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, в Україні виявили 267 фактів розповсюдження фейків про коронавірус. Правоохоронці вже ідентифікували 152 людини, які поширювали фейкову інформацію.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: