• Головна
  • Новини
  • Мешканець Львівщини подав до суду через демонтаж радянського пам’ятника

16.10.2024, 17:39

Мешканець Львівщини подав до суду через демонтаж радянського пам’ятника

Житель Белзької громади подав до суду на Львівську обласну військову адміністрацію (ОВА) через демонтаж пам’ятника радянському солдату, що був знесений в рамках процесу декомунізації.

Позивач звернувся до суду з проханням визнати демонтаж пам’ятника, розташованого у селі Домашів Червоноградського району, протиправним.

Пам’ятник солдату радянської окупаційної армії був демонтований згідно з українським законодавством, зокрема Законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні», оскільки монумент пропагував російську імперську політику та глорифікував колоніальну політику ворога. Він був встановлений на етнічній території поновленого українського народу, виступаючи символом його підкорення.

Перший заступник голови Львівської ОВА зазначив, що хоча декомунізацію в регіоні було завершено минулого року, процес очищення людської свідомості від тоталітарних уявлень триває.

Львівський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні вимог позивача, на що заступник голови ОВА подякував суддям за справедливу позицію та дотримання закону. Він висловив сподівання, що такі судові прецеденти спонукатимуть законотворців до вдосконалення законодавства, визнання радянського режиму окупаційним та подальшої декомунізації в Україні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: