• Головна
  • Новини
  • Мер Рівного вибачився за погрози вивезти ромів на Закарпаття

11.06.2021, 09:08

Мер Рівного вибачився за погрози вивезти ромів на Закарпаття

Мер Рівного Олександр Третяк вибачився перед ромами за емоційну реакцію на їхню поведінку.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, а також сказав у коментарі Суспільному. Напередодні міський голова в ефірі "Радіо Трек" зазначив, що "йде до того, що всіх запакують в автобус і відвезуть в їхнє рідне Закарпаття".

У своїй заяві мер Рівного пояснив, що емоційну реакцію викликали численні скарги й звернення рівнян, зокрема – електронна петиція на сайті міськради про притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності ромського населення за іноді протиправну поведінку на вулицях.

Згодом за своє емоційне висловлювання він вибачився публічно.

"Справа не в тому, що ми маємо упереджене ставлення до осіб певної національності, а справа у порушеннях Кримінального кодексу конкретними громадянами, незалежно від їх етнічного походження. Тому кожного, хто буде порушувати Закон, чекатиме покарання. Незалежно від етнічного походження, адже всі рівні і мають не лише однакові права, але й однакові обов‘язки вести себе по-людськи", – написав Олександр Третяк.

У коментарі Суспільному під час сесії міськради мер зазначив, що його обов'язком залишається захист інтересів мешканців громади. Олександр Третяк додав, що рівняни неодноразово скаржились на засилля жебраків ромської національності у центрі міста, відтак, із профільними управліннями та службами найближчим часом будуть думати, як врегулювати цю ситуацію.

У електронній петиції рівнянка Олена Бондар скаржиться, що у центрі міста діти ромської національності нібито перешкоджають роботі закладів громадського харчування, дістають водіїв, які стоять у заторах стуком у вікна тощо.

Наразі Суспільне намагається дізнатись, чи реагували правоохоронні органи на заяву міського голови Рівного.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: