• Головна
  • Новини
  • Мер Рівного стверджує, що придбав двоповерховий будинок за $102 тис., хоча раніше його продавали вдвічі дорожче

11.01.2022, 22:51

Мер Рівного стверджує, що придбав двоповерховий будинок за $102 тис., хоча раніше його продавали вдвічі дорожче

Після моніторингу соціальних мереж та публікацій у рівненських ЗМІ про придбання приватного будинку мером Рівного Олександром Третяком поліція розпочала перевірку. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного декларування недостовірної інформації й з’ясовуватимуть, скільки насправді коштує двоповерховий будинок в елітному житловому масиві, скільки Третяк заплатив за нього і де він взяв гроші.

Про це пише Zaxid.net.

Про розслідування факту придбання мером Рівного нового будинку стало відомо у вівторок, 11 січня. Речниця поліції Рівненської області Марія Юстицька підтвердила факт відкриття 5 січня кримінального провадження. «Після моніторингу публікацій у ЗМІ та в соцмережах було підготовлено рапорт, на підставі якого відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу, тобто за умисне декларування неправдивої інформації. Слідство вбачає у рапорті достатньо підстав для відкриття провадження», — розповіла речниця поліції.

Про купівлю Олександром Третяком нового будинку у житловому масиві GreenVille на околиці Рівного стало відомо одразу після придбання, яке відбулося 21 грудня 2021 року. Олександр Третяк пояснив ЗМІ, що взяв $71 тис. кредиту в Ощадбанку на 30 років і доклав власні понад $30 тис. Міський голова стверджував, що придбав будинок за $102 тис., однак поки що у ньому не живе, адже, за його словами, потрібно ще провести низку ремонтних робіт, тому мешкає з сім’єю у багатоквартирному будинку на вул. Макарова.

Придбаний мером двоповерховий будинок з терасою має площу 279,8 м2. За даними видання Рівне Онлайн, цей же будинок раніше продавався за 220 тис. доларів США і там вже був зроблений дорогий ремонт попереднім власником. Тож тепер поліція має встановити, звідки гроші, чи внесені вони у декларацію і скільки насправді коштує новопридбане житло.

У декларації рівненського мера за 2020 рік вказана квартира площею 34,7 м2 у Рівному, яка записана на його сестру і якою користується 36-річний Олександр Третяк з дружиною та сином. Йому також належить земельна ділянка у селі Корнин Рівненського району та два легкові автомобілі (Volkswagen Passat 2009 року та Mercedes-Benz 2005 року). Третяк задекларував внески громадян до його виборчого фонду як кандидата на міського голову у розмірі один мільйон гривень і мав на той час $36 тис. готівкою. У декларації не вказано жодної власності його дружини.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: