10.01.2022, 14:08

Медведчуку продовжили домашній арешт, - ЗМІ

Суд продовжив термін перебування нардепа і кума Путіна Віктора Медведчука під домашнім арештом у справі про держзраду та грабіж національних ресурсів України в окупованому Криму.

Про це повідомляє  “Українська правда” із посиланням на Телеграм народного депутата із парламентської фракції ОПЗЖ Рената Кузьміна. 

За його словами, Медведчуку продовжили арешт з 6 до 10 місяців. Відповідне рішення у понеділок ухвалив Печерський суд Києва.

Кузьмін стверджує, що рішення суду незаконне з кількох причин. По-перше, Медведчука не мають права лишати під домашнім арештом більше, ніж на 6 місяців. По-друге, на засіданні суду були відсутні прокурори Офісу генпрокурора.

Медведчук перебуває під двома домашніми арештами, до яких його засудили у двох справах. Перша стосується держзради та розграбування національних ресурсів України в окупованому Криму. Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі.
Також у 2020 році Медведчук передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

У другій справі Медведчука також підозрюють у державній зраду, а також у сприяння діяльності терористичної організації шляхом організації поставок вугілля з ОРДЛО на підконтрольну Києву територію України.

13 травня кума Путіна відправили під домашній арешт у справі щодо Криму. 12 жовтня – у справі щодо ОРДЛО.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: