• Головна
  • Новини
  • Медведчука до мінського процесу залучив Порошенко – Клімкін

05.09.2020, 09:26

Медведчука до мінського процесу залучив Порошенко – Клімкін

До мінського перемовного процесу щодо ситуації на Донбасі нинішнього народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука залучив п'ятий президент України Петро Порошенко.

Про це колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив журналіста Сергія Іванова в інтерв'ю, відеофрагмент якого опубліковано 4 вересня у Facebook, - пише сайт Гордон.

"Його запросив Порошенко, і з самого початку була ідея, щоб Медведчук доклався до звільнення [утримуваних осіб]. Але потім, я так розумію, Медведчука також використовували як додатковий канал, умовно, якоїсь комунікації із [президентом РФ Володимиром] Путіним. Я не знаю, чи використовували у 2014 році, але далі використовували", – сказав він.

На уточнювальне запитання, чи Порошенку належала ідея залучити Медведчука, дипломат відповів: "Так".

"А хто ще міг прийняти рішення про залучення Медведчука? Ніхто", – пояснив Клімкін.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуть у межах тристоронньої контактної групи (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція – Росія).

2018 року Медведчук заявляв, що літає напряму в Росію для зустрічей із керівництвом країни "щодо питань, які потрапляють в інтереси України", незважаючи на те, що авіасполучення між країнами було припинено 2015 року. Політик є кумом Путіна.

2019 року Медведчук кілька разів літав до Москви, зокрема двічі – перед виборами до Верховної Ради. 10 липня в Москві він та ще двоє представників "Опозиційної платформи – За життя", Юрій Бойко та Вадим Рабінович, зустрічалися із прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим. 18 липня Медведчук провів зустріч із Путіним, вони говорили про Донбас. У жовтні з Медведєвим обговорював питання міжпартійного співробітництва та шляхи розвитку й поліпшення українсько-російських відносин.

Пізніше Медведчук разом із Рабіновичем літали в Росію під час перемовного процесу щодо обміну утримуваними особами.

10 березня 2020 року Медведчук у Москві обговорював із Путіним ідею створення "парламентського виміру нормандського формату".

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: