• Головна
  • Новини
  • Масове отруєння в кафе "Озон" міг спричинити фірмовий салат "Цезар"

19.06.2019, 08:23

Масове отруєння в кафе "Озон" міг спричинити фірмовий салат "Цезар"

ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» надав інформацію щодо реєстрації спалаху у кафе «Озон» Кам’янко-Бузького району Львівської області.

Зокрема у повідомленні сказано: "В ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» поступило термінове повідомлення від Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф про госпіталізацію до Кам’янка-Бузької центральної районної лікарні  та КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» пацієнтів, які харчувались в кафе  «Озон» у м. Кам’янка-Бузька, вул. Незалежності, 16 Львівської області.
Станом на 18.06.2019р кількість захворілих збільшилась до 28 осіб, з яких одна дитина до 15років. Перші захворілі звернулись за медичною допомогою 15.06.2019 - 5 осіб, з яких одна дитина,  16.06.2019 - 9 осіб, 17.06.2019 - 13 осіб, 18.06.2019- 1 особа. Госпіталізовано 23 особи, 5 осіб перебуває на амбулаторному лікуванні.

Попередній діагноз у хворих при госпіталізації - харчова токсикоінфекція, гостра кишкова інфекція, стан середньої тяжкості Симптомами захворювання були:  підвищення температури тіла до 38-39о, загальна слабкість, нудота, пронос, болі у ділянці епігастрію.

При епідеміологічному розслідувані встановлено, що 14.06.2016-15.06.2019 року всі захворівші в різний час дня відвідували кафе “Озон” у м. Кам’янка-Бузька, вул. Незалежності, 16. Також встановлено, що із переліку замовлених страв були: фірмовий салат “Цезар” та  лаваш із сиром з підливою, картопля «Фрі», напиток «Кока-кола», мінеральна вода, сухе вино, морозиво. Згідно опитування 9 осіб, які захворілі  замовляли та вживали салат “Цезар", який заправлений соусом, для приготування якого використовувалось сире яйце.

Фахівцями Кам’янко-Бузького районного лабораторного відділення  ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» розпочато епідеміологічне розслідування, для лабораторного дослідження  відібрано 26 змивів  на умовно патогенну та патогенну флору, 4 взірці харчових продуктів, 1 проби - води питної. Обстежено 6 працівників кафе на носійство збудників кишкових інфекцій. Результати в роботі.

Протиепідемічні заходи  тривають, списки контактних осіб уточнюються".

Додамо, що, за даними ДСНС, станом на 7 годину 19 червня у Кам’янка-Бузькій центральній районній лікарні з попереднім діагнозом харчова токсикоінфекція перебуває на лікуванні 26 осіб, з них 7 дітей (за добу госпіталізовано 9 осіб, з них 3 дітей), які 14 червня харчувались у ресторані «Озон» у м. Кам’янка-Бузька. Проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: