• Головна
  • Новини
  • Марш феміністок у Львові охороняли не гірше ніж Президента

08.03.2020, 16:11

Марш феміністок у Львові охороняли не гірше ніж Президента

Ходу львівських феміністок, які закликали подолати домашнє насильство і урівняти їхні права із чоловіками, охороняла велика кількість поліцейських, а хлопці поруч протестували проти абортів.

Про це розповідає у фоторепортажі львівське видання "Діло".

“8 березня — день солідарності жінок у боротьбі за свої права й у Львові традиційно пройде феміністичний марш. Ми виходимо на вулиці міста, щоб ще раз нагадати, що права жінок — це права людини, – так пояснюють мотив своєї ходи Львовом організатори акції. – Незважаючи на деякі позитивні зміни в Україні щодо захисту прав жінок, усе частіше спостерігаються спроби держави обмежити наші репродуктивні та соціальні права. Тому ми об’єднуємося для того, щоб жінок нарешті почули. Ми виступаємо проти домашнього насильства, сексуального насильства, сексизму, низької оплати праці, репродуктивного насильства та дискримінації на роботі”.

Фото: Фейсбук

Учасники маршу кажуть, що вимагають ратифікації Стамбульської конвенції, яка спрямована на запобігання домашньому насильству та насильству щодо жінок, захист і підтримку постраждалих, а також на залучення винних до відповідальності.

Фото Діло

“Ми солідаризуємося з Міжнародним жіночим страйком, який проходить в багатьох країнах світу саме 8 березня. Вважаємо, що маємо разом у Міжнародний день захисту прав жінок та миру!” – зазначила заступниця ГО “Центр “Жіночі перспективи”.

Фото Діло

“Права жінки – це не дарування їй букету і парфумів 8-го березня, – пояснила одна з учасниць маршу, яка назвалася Уляною. – Ми хочемо, щоб нас сприймали рівними з чоловіками, коли приймають на роботу, не ставили палки у колеса у спробі зробити кар’єру. Щоб кожна жінка почувалась у безпеці в суспільстві та родині і знала, що сильніший фізично за неї кривдник буде покараний за законом”.

Фото Діло

До слова, марш охороняла величезна кількість поліції.

На марші були присутні й чоловіки, але деякі з них чому закрили обличчя. У декого можна було побачити в руках прапори”Традиція і порядок”.  Хлопці розгорнули плакат із написом “Проти абортів”.

  • ,
  • ,
  • За темою

    Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: