• Головна
  • Новини
  • Макрон: У Нагірному Карабаху воюють джихадисти з Сирії

02.10.2020, 09:31

Макрон: У Нагірному Карабаху воюють джихадисти з Сирії

Париж володіє інформацією, що в Нагірному Карабаху воюють ісламісти з Сирії. Президент Франції Еммануель Макрон не уточнив, на чиєму боці. У Москві теж підтвердили ці дані.

Про це пише Німецька хвиля.

У збройному конфлікті в Нагірному Карабаху беруть участь сирійські джихадисти. Вони проникли туди через територію Туреччини. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон у четвер, 1 жовтня, у Брюсселі. Це "дуже серйозний новий факт, який змінює ситуацію", - цитує Макрона інформагенція AFP.

У Москві також підтвердили інформацію про бойовиків із Близького Сходу в Нагірному Карабаху. "У нас є ці дані, це інформація, яка є в нашому розпорядженні", - заявила на брифінгу представниця МЗС РФ Марія Захарова.

30 вересня на сайті МЗС РФ оприлюднили повідомлення, що в зону нагірно-карабаського конфлікту "здійснюється перекидання бойовиків незаконних збройних формувань, зокрема з Сирії, Лівії, з метою безпосередньої участі в бойових діях".

Раніше Вірменія та Азербайджан звинувачували одне одного в залученні до бойових дій іноземних найманців. Єреван стверджував, що Туреччина переправила з Сирії 4000 ісламістів. Баку звинуватив Єреван у залученні до бойових дій етнічних вірмен із Сирії та інших країн Близького Сходу. При цьому обидві сторони відкидають ці звинувачення.

Як повідомлялося, президенти РФ, США та Франції "якнайрішучіше" засудили ескалацію насилля на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху. Про це йдеться у спільній заяві, яку оприлюднили в четвер, 1 жовтня, пресслужби Кремля та Єлисейського палацу. Згадані три країни очолюють Мінську групу Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Лідери трьох держав вимагають від Баку та Єревана припинити бойові дії й поновити переговори за сприяння Мінської групи ОБСЄ.

Рада Безпеки ООН у вівторок, 29 вересня, закликала до негайного припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: