• Головна
  • Новини
  • Магера всіх заспокоїв: Зеленського з виборів не знімуть

20.04.2019, 23:32

Магера всіх заспокоїв: Зеленського з виборів не знімуть

"Дозвольте заспокоїти всіх: завтра, 21 квітня, у виборчому бюлетені будуть прізвища обидвох кандидатів - Володимира Зеленського і Петра Порошенка".

Про це на своїй сторінці у ФБ написав  колишній заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Андрій Магера: "Я нічого не планував сьогодні писати про наші вибори, але стрічка новин захлинається від повідомлень про позов в апеляційному адміністративному суді щодо «скасування реєстрації В. Зеленського за підкуп виборців».

Необхідно відзначити, що частина перша статті 56 Закону України «Про вибори Президента України» містить лише 5 підстав для скасування реєстрації кандидата на пост Президента. Цей перелік є виключним. Навіть, якщо допустити, що дійсно мав місце підкуп виборців, то виборчий закон за подібне передбачає лише оголошення попередження Центральною виборчою комісією кандидату на пост Президента України. І все.

Кому вигідне подання цього позову і навіщо? По-перше, одній із команд кандидата. Кому саме, покаже час і логічний аналіз. По-друге, з метою появи додаткового інформаційного приводу в день тиші. Мета, як на мене, зовсім нешляхетна.

Тому дозвольте заспокоїти всіх: завтра, 21 квітня, у виборчому бюлетені будуть прізвища обидвох кандидатів - Володимира Зеленського і Петра Порошенка".

Нагадаємо, у цей час Шостий апеляційний адміністративний суд м.Києва розглядає позов про скасування реєстрації Володимира Зеленського кандидатом у президенти України.Відповідний позов подано адвокатом, спостерігачем за виборами президента України в окрузі №221 (Київ) від ГО "Українська асоціація акціонерів" Андрієм Хильком. На цей момент відбусились судові дебати і суд (головуюча Олена Ганечко, судді Андрій Коротких та Ігор Федотов) перебуває у дорачій кімнаті.

Фото - зі сторінки А. Магери у ФБ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: