• Головна
  • Новини
  • МВФ оновив негативний сценарій для України в умовах тривалої війни

21.10.2024, 14:15

МВФ оновив негативний сценарій для України в умовах тривалої війни

Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) представили оновлений негативний сценарій для України, що передбачає більш інтенсивну війну, яка може тривати до середини 2026 року.

Відповідні дані містяться в меморандумі МВФ, пише WestNews.

Згідно з новими прогнозами, в 2024 році очікується зростання ВВП лише на 1%, оскільки військові дії призведуть до зниження приватного споживання, інвестицій та чистого експорту. Це спричинить дефіцит поточного рахунку, що перевищить 10% від ВВП, а інфляція підскочить до 12%.

Опис зображення

У 2025 році, якщо війна триватиме з високою інтенсивністю, реальний ВВП знизиться на 2,5% на фоні слабких інвестицій, споживання та експорту. Очікується, що інфляція залишиться на низькому двозначному рівні, а дефіцит поточного рахунку погіршиться.

У 2026 році не прогнозується зростання, оскільки бойові дії залишатимуться активними. Інфляція хоч і сповільниться, але все ще залишиться високою, а дефіцит поточного рахунку продовжить розширюватися.

Загалом, у 2027 році реальне зростання ВВП має дещо покращитися завдяки відскоку з нижчої бази, хоча дисбаланси на валютному ринку можуть залишитися.

МВФ підкреслює, що ризики для економіки залишаються виключно високими, оскільки війна може затягнутися або загостритися, що призведе до серйозних економічних наслідків. У жовтні 2024 року фонд вже відсунув терміни завершення війни, зазначивши, що у базовому сценарії вона закінчиться наприкінці 2025 року.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: