04.01.2020, 08:34

МОЗ затвердило перелік ліків для закупівлі у 2020 році

Сума, передбачена в державному бюджеті на придбання ліків, є рекордною, підкреслили у відомстві.

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) затвердило перелік лікарських засобів і медичних виробів, які будуть закуповуватися за кошти державного бюджету у 2020 році. Про це 3 січня повідомила пресслужба відомства, пише Кореспондент.

Зазначається, що на закупівлі ліків у 2020 році в бюджеті передбачено близько 9,7 мільярда гривень, що на 3,2 мільярда більше, ніж у минулому році.

За даними Міністерства охорони здоров'я, цих коштів разом зі зниженням цін на низку препаратів вистачить на забезпечення практично повної потреби за всіма 38 напрямками.

При цьому розширення переліку закупівель стане можливим тоді, коли МОЗ забезпечить ліками всіх пацієнтів за уже існуючими напрямками.

"Такий підхід забезпечує рівний і гарантований доступ до медичної допомоги і не дозволяє зменшувати доступ до лікування для тих пацієнтів, які вже отримують лікування", - підкреслили в міністерстві.

У 2020 році нові препарати будуть закуплені для пацієнтів з туберкульозом, раком нирок, легенів і крові, з ВІЛ і СНІД. Діти молодшого віку з пересадженими органами отримають доступ до рідкісних форм імуносупресивних препаратів.

Також будуть закуплені витратні матеріали для розвитку системи донорства крові.

У МОЗ підкреслили, що для підготовки нового переліку були залучені експерти і була проведена робота з аналізу динаміки цін на лікарські засоби, а також були вивчені найкращі світові практики публічних закупівель.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: