• Головна
  • Новини
  • МОЗ нарешті оприлюднило перелік безпечних і небезпечних через вірус держав, яким керуються на кордоні

15.06.2020, 16:33

МОЗ нарешті оприлюднило перелік безпечних і небезпечних через вірус держав, яким керуються на кордоні

Міністерство охорони здоров’я склало перелік країн зі значним поширенням COVID-19. У так звану червону зону потрапили 50 держав, України серед них немає.

Про це повідомляє сайт Державної прикордонної служби

Загалом країни у списку розділені на 2 зони - червону та зелену. У першій – держави зі значним поширенням COVID-19, в них кількість активних випадків захворювання становить більше, ніж 40 осіб на 100 тисяч населення. У зеленій зоні країни, де цей показник складає менше 40 хворих.

Серед найнебезпечніших країн – Швеція, США, Велика Британія, Вірменія, Бельгія, Білорусь, Росія, Іспанія. Також у червоній зоні - Франція.

В Україні, згідно з переліком, наразі лише 37 хворих на 100 тисяч, тож вона перебуває у зеленій зоні. Тут же - Польща, Німеччина, Єгипет, Румунія, Чехія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Ірландія, Естонія, Греція, Кіпр, Латвія, Угорщина, Фінляндія, Литва. Серед найбезпечніших країн - Данія, Австрія, Швейцарія.

 

За даними МОЗ, з 15 червня запроваджено адаптивний підхід до самоізоляції/обсервації українців та іноземців, які прибувають з-за кордону. Країни діляться на 2 зони, відповідно до кількості активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення.

З червоної зони, де показник більший, ніж 40 активних випадків на 100 тис. населення, люди будуть відправлятись на обсервацію/самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. З зеленої зони, де показник менший ніж 40, – матимуть змогу не проходити самоізоляцію.

Водночас, якщо людина є громадянином країни червоної зони, але має підтверджувальні документи, що протягом останніх 14 днів вона перебувала в країні зеленої зони, буде розглядатися тільки країна відправлення.

Обов’язковою умовою для усіх прибулих іноземців буде наявність полісу медичного страхування на випадок захворювання COVID-19.

Повний список країн можна подивитися за посиланням.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: