• Головна
  • Новини
  • МОН призупинило постанову про підвищення зарплати працівникам освіти

10.09.2020, 11:55

МОН призупинило постанову про підвищення зарплати працівникам освіти

МОН призупинило дію постанови про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки.

Про це повідомили у міністерстві, повідомляють “Факти“.

“Через відсутність коштів на її реалізацію у державному та місцевих бюджетах зазначена постанова була зупинена до 31 грудня 2020 року”, – йдеться у повідомленні.

За розрахунками фахівців Міносвіти, у 2021 році впровадження у дію постанови потребуватиме близько 50 млрд грн, з них 39 млрд грн у державний бюджет, а 11 млрд грн до місцевих. Відтак, у міністерсті зацікавлені у введенні цієї постанови, оскільки за її допомоги підвищаться соціальні стандарти та гарантії держави, які спрямовуватимуться на зростання рівня життя працівників освіти.

Зазначається, що питання про підвищення зарплат освітянам потребує якнайшвидшого вирішення, оскільки при формуванні бюджету галузі розмір заробітної плати має велике значення.

Нагадаємо, відповідна постанова була ухвалена 10 липня 2019 року. Нею передбачалось поступове підвищення оплати праці до чотирьох прожиткових мінімумів для робітників у галузі освіти до 2023 року. За новою системою у 2020 році зарплата повинна була складати 2,5 прожиткових мінімумів, у 2021 році – 3 прожиткові мінімуми, 2022 року – 3,5 прожиткових мінімумів, а 2023 – 4 прожиткових мінімуми.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: