02.04.2020, 18:55

МАГАТЕ відправило до України партію гумдопомоги

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) відправить першу партію обладнання для виявлення коронавірусу до понад 40 країн світу, серед яких є й Україна.

Про це йдеться в заяві на сайті організації.

Десятки лабораторій в Африці, Азії, Європі, Латинській Америці і Карибському басейні отримають діагностичні машини і набори, реагенти і лабораторні витратні матеріали для прискорення національного тестування.

Вони також отримають матеріали для забезпечення біобезпеки, такі як засоби індивідуального захисту і лабораторні шафи для безпечного аналізу зібраних зразків.

Разом з тим, українське посольство в Нідерландах на своїй сторінці в Facebook повідомило, що обладнання також отримає Україна.

«Зупинити пандемію коронавірусу - в загальних інтересах людства. Ми раді бачити фінансовий внесок Нідерландів до проєкту розподілу кількісних тестів на COVID-19 через МАГАТЕ. Це дозволить провести швидке тестування в Україні», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, МАГАТЕ використовує власні ресурси й бюджетне фінансування для надзвичайної допомоги. Держави-члени оголосили про виділення позабюджетних фінансових внесків до МАГАТЕ на суму понад 9,5 млн євро, включаючи 6 млн доларів від Сполучених Штатів, і 5 млн доларів від Канади та 500 000 євро від Нідерландів.

Слово і діло

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: