• Головна
  • Новини
  • Львів’яни–призери Паралімпійських Ігор у Токіо отримали премії

20.09.2021, 15:22

Львів’яни–призери Паралімпійських Ігор у Токіо отримали премії

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з львів’янами–призерами XVI Літніх Паралімпійських Ігор у Токіо та вручив їм премії за їх здобутки: по 250 тисяч гривень для самих спортсменів та по 100 тисяч гривень для їх тренерів. Оскільки Віктор Дідух виборов дві медалі, то отримає від міста 500 тисяч гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

«Взагалі Україна показує приклад, бо держава дає дуже серйозний призовий фонд, місто також дає більше 1 млн грн: кожен з тренерів отримає по 100 тис. грн, а також за кожну медаль – по 250 тис. грн. Це правильно, бо спорт без зусиль, без фінансування не дає цих результатів. Олімпіада – це такий виснажливий бій, а хлопці приїхали переможцями з цього бою. Молодці! Гордість за місто Львів, що ми такі круті!

Під час спілкування хлопці попросили, щоб ми збудували у Львові палац для настільного тенісу і щоб легка атлетика більше розвивалась. Фактично, хлопці хочуть, щоб був драйв, щоб спорт мав динаміку. Тому треба допомагати, ми ще раз переосмислимо всі наші плани, і спорт буде у ще більшому пріоритеті для міста», - прокоментував мер міста Андрій Садовий.

Нагадаємо, цьогоріч на Паралімпійських Іграх львів’яни вибороли 4 медалі:

  • Віктор Дідух – 2 місце в особистих змаганнях з настільного тенісу та 2 місце в командних змаганнях з настільного тенісу на XVI Літніх Паралімпійських ігор
  • Наталя Морквич – 2 місце на XVI Літніх Паралімпійських ігор (клас А) в особистих змаганнях з фехтування на візках (рапіра)
  • Роман Павлик – Бронзовий призер XVI Літніх Паралімпійських ігор в Токіо (2021) у стрибках в довжину (клас Т36)

 «Я дуже довго йшов до Паралімпійських Ігор, серйозно готувався і дуже хотів на ці змагання в Токіо. Напередодні я показав високий результат на чемпіонаті Європи та чемпіонаті України, тому був відібраний на Паралімпіаду.

Паралімпіада була дуже важка, але я дуже старався, бо хотів привезти медаль для України. Радий, що виборов бронзову медаль», – сказав Роман Павлик.

«Я все життя тренувався, щоб потрапити на Паралімпіаду. Після минулих Ігор в 2016 році я активно готувався до Токіо. Ці Паралімпійські Ігри запам’ятались великими переживаннями, адже ми кожного дня здавали текст на коронавірус, і можна було в будь-який момент злетіти зі змагань. Окрім того, були важкі самі ігри. Радий, що на фіналі своєї спортивної кар’єри я здобув ці срібні нагороди», – зазначив Віктор Дідух.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: