• Головна
  • Новини
  • Львів’яни в Києві долучилися до акції на підтримку Сергія Стерненка

27.02.2021, 14:08

Львів’яни в Києві долучилися до акції на підтримку Сергія Стерненка

Сьогодні у столиці України розпочалася безстрокова акція на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомляє журналістка "Еспресо.Захід".

Сьогодні, 27 лютого, біля будівлі офісу Президента України зібралися мітингувальники з різних регіонів України. Зокрема, й зі Львова.

Організатори акцій протесту у Львові вирішили цього разу долучитися до мітингу у столиці. Охочі взяти участь в акції здебільшого добиралися до Києва "своїм ходом", також львів’яни самоорганізувалися в соцмережах.

"Я переконана, що більшість людей, як і я, прийшли на цю акцію з розумінням того, що зараз ми виходимо не лише за Сергія Стерненка. Цей вирок став лиш черговим лакмусовим папірцем для нашої судової системи загалом, та останньою краплею у нетерпимості щодо ручних прокурорів Венедіктової, правоохоронних органів Авакова та проросійських колаборантів в Україні, які чомусь досі в найближчому оточенні гаранта нашої Конституції. Сьогодні я приїхала зі Львова до Києва, бо наша судова система потребує повного перезавантаження, а влада або не розуміє цього, або закриває очі. Тому ми й тут, щоб відкрити їм очі й нагадати", – зазначила учасниця акції, львів'янка Анастасія Спіріна.

"У вівторок я дуже пильно стежила за судом, не могла зосередитися на чомусь іншому, бо було відчуття, ніби от просто в цю мить відбувається щось дуже неправильне. До останнього вірила, що Сергія Стерненка виправдають, а коли почула "7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна", то, як каже моя подруга, "заболіло десь в районі здорового глузду". Насправді болить давно: за Катю Гандзюк, за Юлю Кузьменко, Яну Дугарь, Андрія Антоненка та багатьох інших, про яких ми можемо навіть не знати. А тепер болить ще й за Сергія Стерненка. Збудником цієї болючої рани, яка розширюється, є саме судова система. А збудники треба усувати. Тому у вівторок я вийшла у Львові, а сьогодні я тут – під офісом президента", – додала вона.

Серед вимог учасників нинішнього мітингу – реформа судової системи, звільнення Андрія Антоненко, відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та прокурорки Ірини Венедіктової.

Зазначимо, Сергій Стерненко був одним з лідерів одеського Євромайдану. Брав учасників сутичок з російськими колабораціоністами в Одесі 2 травня 2014 року. Також протестував проти незаконних забудов. Через це мав конфлікти з мером Одеси Геннадієм Трухановим. 2018 року на Стерненка тричі скоїли замахи. Під час останнього на активіста напали з ножем і поранили. Тоді ж помер нападник Іван Кузнєцов. Другий учасник нападу, Андрій Ісайкул, втік з України.

Фото - 24 Канал

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: