26.01.2022, 15:21

Львівського антивакцинатора Стахіва визнали осудним

Львівського антивакцинатора Остапа Стахіва визнали осудним за результатами судово-медичної психіатричної експертизи, яку він проходив у Львівській обласній психіатричній лікарні.

Про це Tvoemisto.tv повідомили у прокуратурі Львівської області.  

«У прокуратуру надійшов висновок судово-медичної психіатричної експертизи Остапа Стахіва. За нею він здоровий. Це означає, що якщо його вина буде доведена в суді, то він відбуватиме покарання. Обвинувальний акт скеровуватимуть до суду у лютому-березні», – повідомив речник Львівської обласної прокуратури Данило Антощак.

29 грудня антивакцинатора Остапа Стахіва випустили з Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, де він проходив 30-денну психіатричну експертизу, яку йому призначив суд. Зараз триває досудове розслідування, Остап Стахів перебуває на волі, під заставою.

Він продовжує знімати і поширювати відео із антивакцинаторськими закликами, а також організовує акції у Києві.

Львівського антивакцинатора Остапа Стахіва звинувачують у діях, спрямованих на повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, а також у діях на ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій. За статтею 109 Кримінального кодексу України йому загрожує позбавлення волі до 10 років.

18 листопада суд обрав Остапу Стахіву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень (440 прожиткових мінімумів).

16 листоспада СБУ провела обшуки у квартирі Остапа Стахіва на вул. Івана Франка, 60. СБУ перевірила його, зокрема через антивакцинальні заклики. Також зареєстроване провадження за статтею 113 ККУ (Йдеться про диверсію. Дії з метою ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій).

Служба безпеки України повідомила, що заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади. Під антивакцинальними гаслами намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні.фото Еспресо Захід
Фото - zaxid.net

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: