• Головна
  • Новини
  • Львівський музичний коледж імені С. Людкевича святкує 80-річчя

14.05.2019, 13:13

Львівський музичний коледж імені С. Людкевича святкує 80-річчя

Львівський музичний коледж ім. С. Людкевича має цікаву і славну історію. У 2019 році цей заклад святкує 80 років з часу заснування.

До 2009 року Львівський музичний коледж був більше відомий як Львівське державне музичне училище ім. С. Людкевича. Однак, окрім зміненої назви, традиції та рівень освіти залишаються незмінно якісними.

Коледж готує спеціалістів з 8-ми спеціалізацій: фортепіано, струнні, духові та народні інструменти, хорове диригування, спів, теорія музики, музичне мистецтво естради.

З перших місяців існування училища (а згодом і коледжу) до його педагогічного складу належали випускники найпрестижніших музичних закладів Європи.

У різний час в Музичному коледжі працювали такі визначні педагоги: Мирон Закопець, Остап Лисенко, Радій Лисиця, Стефанія Павлишин, Володимир Панасюк, Володимир Флис, Ярема Якуб'як, доц. Олександр Іванов-Радкевич, Ольга Бережницька, Ангеліна Дарморіс, Володимир Дзиндра та багато інших.

Нині в коледжі навчаються понад 300 студентів. Щорічно у вищі мистецькі заклади України вступають 30-40% випускників. Навчання в коледжі триває майже 4 роки. За час навчання студенти мають обов'язкову педагогічну практику в музичній школі при училищі.

Коледж підтримує налагоджені зв'язки з громадськими організаціями, фондами, навчальними закладами та окремими музичними діячами різних країн світу.

Приміщення головного корпусу училища, що розміщується у будинку на площі Шашкевича, 5, зведене у 1914—1916 рр., є пам'яткою українського модерну (архітектори О. Лушпинський, І. Левинський, скульптор Г. Кузневич). Великий і Малий зали коледжу, розписані Модестом Сосенком, належать до пам'яток культури, що охороняються державою. (Інформація з Вікіпедії)

Фото - з відкритих джерел.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: