• Головна
  • Новини
  • Львівський центр екстреної допомоги замовив 6 «швидких»

28.10.2020, 15:04

Львівський центр екстреної допомоги замовив 6 «швидких»

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги 26 жовтня уклав договір із ТОВ «Автоспецпром» на закупівлю автомобілів швидкої допомоги  для транспортування пацієнтів у тяжкому або критичному стані за 15,97 млн грн.

Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro, - повідомили "Наші гроші. Львів".

Закупівлю провели за спрощеною процедурою звітування, оскільки закупівля швидких передбачена постановою Кабінету Міністрів, і використовується для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

За контрактом замовили шість автомобілів швидкої медичної допомоги, отож вартість однієї машини буде становити 2,66 млн грн. Фірма буде постачати автомобілі типу C на базі Citroen Jumper. У вересні медзаклад вже купував 10 спецавтомобілів у «Автоспецпрому», але тоді замовили швидкі типу B на 19,6 млн грн, тобто ціна однієї машини була 1,96 млн грн.

Швидкі типу В також активно закуповували у Чернівецькій та Закарпатській областях. Постачальником незмінно виступав «Автоспецпром», а їх ціна не відрізнялась на жодній із закупівель.

Різниця між автомобілями швидкої типу B та C полягає в різній комплектації обладнанням. Автомобілі швидкої типу B укомплектовані кисневими балонами, дихальними мішками та ларингоскопами, а також приладами для реанімації: дефібриляторами, пульсоксиметрами, небулайзерами, електрокардіографами, моніторами тиску крові тощо.

У швидких типу C, окрім цього, також є апарат для штучної вентиляції легень та капнограф — прилад для відстеження кількості вуглекислого газу в повітрі та крові пацієнта.

Окрім замовлення центру екстреної допомоги, автомобіль швидкої допомоги з апаратом ШВЛ у Львівській області, згідно з даними ProzOrro, придбали лише раз. Сокальська міська рада замовила спеавтомобіль, до якого також входила телекардіологічна система, а його вартість становила 3,15 млн грн. Тендер провели за грантові кошти Євросоюзу. Коментар центру щодо цієї закупівлі протягом робочого дня отримати не вдалося.

Центр екстреної медицини перерахує фірмі 50% попередньої оплати – 9,98 млн грн, а автомобілі компанія поставить впродовж 3 місяців після перерахунку.

Компанія «Автоспецпром» належить до групи компаній Германа Фісталя. Основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів  під торговою маркою «ТМ Medicare», які також використовуються у комплектації автомобілів.

Компанія прописана у селі Петропалівська Борщагівка Київського району і є одним із найбільших постачальників автомобілів швидкої допомоги для лікарень. З початку 2020 року ТОВ «Автоспецпром» підписало 20 контрактів з бюджетними установами на загальну суму 305 млн грн, усі з яких на постачання спецавтомобілів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: