• Головна
  • Новини
  • Львівські хірурги врятували однорічного малюка з Волині з нефробластомою

28.11.2022, 15:16

Львівські хірурги врятували однорічного малюка з Волині з нефробластомою

Маленькому пацієнту з Камінь-Каширського району Волинської області видалили велику пухлину на нирці, яка важила 2,6 кг. Сам малюк перед операцією важив приблизно 12 кг.

Складну операцію провели хірурги Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

"Складність втручання полягала у тому, що нам потрібно було видалити пухлину, яка становила понад 20% маси тіла пацієнта. Пухлина виповнювала весь живіт.  Одномоментна втрата цієї маси, великої кількості крові та рідини, яка циркулює в утворі – становила загрозу життю Данилка під час нефректомії. Проте малюк переніс операцію дуже добре, без ускладнень", – розповів дитячий хірург Центру Богдан Романишин.

Зараз маленький пацієнт знаходиться під опікою онкологів Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку. У Данилка попереду ще тривале лікування, проте,  сподіваються лікарі, найстрашніше вже позаду.

Мама Данилка пані Наталія радить батькам не нехтувати плановими УЗД та звертати увагу на зміни в організмі та самопочутті дитини. Зараз вона шкодує, що не звернулась до лікарів швидше, як тільки зауважила активний ріст живота у сина. Крім Данилка у жінки ще троє дітей.

"Коли Данилкові виповнився рік, мене насторожило, що його живіт різко став дуже великий і твердий. Ми звернулись до сімейного лікаря, який скерував нас в інфекційну лікарню. Там нам зробили УЗД, яке одразу показало пухлину нирки. Оперувати сина ми вирішили у Львові, бо чули про вашу лікарню дуже хороші відгуки", – розповіла пані Наталія.

Дитячий онколог Христина Запоточна переконана, що планові медогляди і обстеження дають змогу виявити пухлини нирки на ранніх стадіях. У таких випадках часто вдається зберегти нирку і зменшити об'єм подальшої хіміотерапії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: